Çiğ Köftelik Bulgur

Bulgur buğdaydan yapılan geleneksel bir Anadolu yiyeceği olup tahıl grubundan sayılmakta ve beslenme piramidinin tabanında yer almaktadır.
Bulgur önemli ve ekonomik bir karbonhidrat kaynağıdır. Bulgur kandaki yağları düşürücü yönü olduğu bilinen posa/lif bakımından
oldukça zengin bir gıdadır. Karbonhidrat değeri yüksek, protein değeri düşüktür.

Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynamaktadır. Vücudumuzun belli tahıl, lif ve posa ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacınızı çok lezzetli bir şekilde bulgurdan alınabilir.

Bulgur Bilgileri

Bulgur buğdaydan yapılan geleneksel bir Anadolu yiyeceği olup tahıl grubundan sayılmakta ve beslenme piramidinin tabanında yer almaktadır.
Bulgur önemli ve ekonomik bir karbonhidrat kaynağıdır. Bulgur kandaki yağları düşürücü yönü olduğu bilinen posa/lif bakımından
oldukça zengin bir gıdadır. Karbonhidrat değeri yüksek, protein değeri düşüktür.

Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynamaktadır. Vücudumuzun belli tahıl, lif ve posa ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacınızı çok lezzetli bir şekilde bulgurdan alınabilir. Bulgur gerek salata, gerek sıcak ve soğuk yemek olarak, size zengin bir mutfak sunmaktadır. Bu mutfağın 112 yemeklik kısmı bulunmaktadır.

Bulgurun Besin Değerleri

Kolesterol

0

Kalori

350 Cal

Protein

12,5 gr

Yağ

0,7 gr

Karbonhidrat

69,8 gr

Kalsiyum

40 mg

Demir

3,5 mg

Vitamin (B1)

0,40 mg

Vitamin (B2)

0,04 mg

Niasin

4,3 mg

Pilavlık Bulgur, Orta (Midyat) Bulgur, Köftelik Bulgur, Esmer Pilavlık Bulgur,  Esmer Köftelik Bulgur, Ceriş, Sefelkitel, Şehriyeli Bulgur

• İçerdiği folik asitten dolayı, çocuk ve hamile kadınlar için çok önemli bir gıda maddesidir
• Doymamış yağa sahiptir ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besin maddesidir.
• Kolesterol içermez.
• Yüksek mineral ve selülozdan dolayı besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve bağırsak kanserini önler.
• Bakliyatlarla karıştırıldığında dünyadaki en önemli besin kaynağı durumuna gelmektedir.
• Radyasyonu emmez ve radyasyona karşı dayanıklıdır. Bu nedenle bazı ülkelerde nükleer savaşlara karşı, askeri ve sivil amaçlar için stokta tutulan ürünlerdendir.• Pişirme işlemi esnasında tanenin ruşeymin kısmında bulunan besin maddeleri tane içerisine nüfuz ettiğinden besin değeri diğer ürünlerden (ekmek, makarna) daha yüksektir.
• Pişirme ve kurutma işlemlerinden dolayı, küf oluşumuna karşı dayanıklıdır ve raf ömrü diğer ürünlerden daha uzundur.
• Oldukça yüksek miktarda lif içermesi bulguru bağırsak çalışmasından önemli bir pozisyona getirmiştir. Liflerin ayrıca tok tutucu bir özelliğe sahip olması, bulgura kilo kontrolünde de önemli bir rol yüklemiştir. Dünya Sağlık Örgütünün belirttiği üzere günde 25-30 gr. civarında lif ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu ihtiyacımızı da 1 tabak bulgurla çok rahat şekilde karşılayabilirsiniz.
• Yapısındaki B1 vitaminleri; sinir ve sindirim sistemimizin güçlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Ayrıca bu vitaminin, beriberi hastalığının önlenmesinde düzenli tüketilmesi gerekmektedir..