Bulgur Bilgileri
Bulgur buğdaydan yapılan geleneksel bir Anadolu yiyeceği olup tahıl grubundan sayılmakta ve beslenme piramidinin tabanında yer almaktadır.
Bulgur önemli ve ekonomik bir karbonhidrat kaynağıdır. Bulgur kandaki yağları düşürücü yönü olduğu bilinen posa/lif bakımından
oldukça zengin bir gıdadır. Karbonhidrat değeri yüksek, protein değeri düşüktür.
Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynamaktadır. Vücudumuzun belli tahıl, lif ve posa ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacınızı çok lezzetli bir şekilde bulgurdan alınabilir. Bulgur gerek salata, gerek sıcak ve soğuk yemek olarak, size zengin bir mutfak sunmaktadır. Bu mutfağın 112 yemeklik kısmı bulunmaktadır.